عنوان کامل پایان نامه کارشناسی ارشد : عجز غیر تاجر از پرداخت دیون و ضمانت اجرای آن
تکه ای از متن پایان نامه :
مقدمه
اظهار مسئله
اختلاف درامور دنیوی و تضاد اندیشه ها ، زمانی به چشم خورد که جامعه انسانی تدریجاً گسترش پیدا نمود و همین تضادها ،باعث گردید که نیاز به مجموعه قواعدی که بتواند این اختلافات را سازماندهی کند احساس گردد. مانند این مقررات ضروری ، قواعدی می باشد که در روابط بین دائن و مدیون حکومت می کند ، که نحوه واکنش حکومت ها و جوامع در مقابل عجز غیر تاجر از پرداخت دیون متفاوت بوده می باشد . تا قبل از تصویب قوانین تجاری مصوب 1303 و 1304 در ایران ، قانون گذار ما مقررات راجع به افلاس را ،هم در مورد تجار و هم در مقابل غیر تجار به کار می برد . اما پس از تصویب قوانین تجاری در سال 1303 و 1304 ، اشخاص غیر تاجر مشمول قواعد افلاس و اعسار و اشخاص تاجر مشمول مقررات ورشکستگی شدند . که پس از چندی، بعد از تصویب قانون اعسار مصوب 1313 غیر تجار کلاً مشمول قانون اخیر الذکر شده و قواعد افلاس از قوانین عرفی به طور کلی حذف گردید.
اعسار از نظر لغوی واژه عربی و مصدر می باشد که از «عسر » اخذ گردیده می باشد و به معنی تنگدستی و نیازمند گردیدن ،فقیر و تهیدستی می باشد و مفهوم اعسار دراصطلاح حقوقی، صفت غیر بازرگانی می باشد که بواسطه ی عدم کفایت دارایی یادسترسی نداشتن به مال خود، قدرت پرداخت هزینه دادرسی یا دیون خود را نداشته باشد. و قابل ذکر می باشد ، به این خاطر که موضوع پایان نامه عجز غیر تاجر از پرداخت دیون می باشد و از این عبارت در حقوق موضوعه کنونی به عنوان اعسار دانسته می گردد ،لذا در بعضی مباحث به علت هماهنگی با موضوع موردبحث و اختصار در جملات از واژه اعسار بهره گیری شده می باشد .
اهداف پژوهش
با در نظر داشتن تصویب قوانین مربوطه در خصوص عجز غیر تاجر از پرداخت دین ، قانون اعسار مصوب 1313 و قوانین متعدد و پراکنده ای که بعد از قانون اخیر الذکر به تصویب رسیدند ، باز هم با مراجعه به مراجع قضایی و محاکم مربوطه ، مشاهده می گردد که پرونده های متعددی در زمینه اعسار از پرداخت مهریه ، دیه و غیره…مطرح و در حال رسیدگی می باشد ، و علی رغم قوانین مذکور،احکام متعدد و وجودنظریات مشورتی گوناگون در اعسار محکوم علیه و اثبات ملائت مدیون را بر دوش محکوم له نهاده می باشد در حالی که در قوانین اصل بر ملائت مدیون می باشد .