L- Liquozyme
T- Ternamyl
V-Viscozyme
C- Celluclast
شکل۴-۳- نمونه بیواتانول حاصل از سیب‏زمینی
به طور کلی می‌توان کاربردهای بیواتانول را به صورت زیر خلاصه نمود-
• به‏صورت گسترده به‏عنوان حلال برای نقاشی، لاک، الکل و داروها
• به‏عنوان سوخت (به‏صورت خالص یا مخلوط با بنزین و گازوئیل)
• به‏صورت سیال در ترمومترها
• در نگه داشتن نمونه‌های بیولوژیکی
شکل۴-۴- نمونه واحد تولید اتانول
۴-۲- تولید اسید لاکتیک
میزان تولید اسید لاکتیک و لاکتات (پلی‌مر خارج‌ سلولی) در بازار جهانی در حدود ۱۰۰۰۰۰تن در هر سال می‌باشد و سالانه ۱۵ درصد افزایش در میزان تولید آنها دیده می‌شود. در حال حاضر بخش زیادی از هزینه‌های تحقیق مربوط به اسیدلاکتیک می‌باشد چون که مهمترین اسید آلی است که پتانسیل تبدیل به حجم بزرگی از تولیدات حد واسط شیمیایی را دارد. این اسید از جنس کربوهیدراتهای تجزیه‌پذیر بوده که می‌تواند به عنوان یک منبع برای تجزیه زیستی پلیمرها، اکسیداسیون شیمیایی، تنظیم‌کننده‌های رشد گیاهان، حلال‌های سبز سازگار با محیط زیست و واسط‌های شیمیایی ویژه استفاده شوند. یکی از مهمترین کاربرد‌هایش استفاده در پلیمرهای PLA زیست‌تخریب‌پذیر و سازگار زیستی می‌باشد که سبب جایگزینی برای مشتقات پلاستیکی غیر قابل‌تجزیه حاصل از مواد پتروشیمی می‌باشد (سینگ و کور، ۲۰۰۹).
جین و همکاران (۲۰۰۳) یک گونه جدید از Rhizopus arhizus DAR36017 به منظور انجام همزمان قندسازی و تخمیر ضایعات نشاسته برای تولید اسید لاکتیک گزارش کردند. آنها به این نتیجه رسیدند که وقتی ضایعات نشاسته سیب‌زمینی و ذرت به عنوان یک محصول واسط مورد استفاده قرار می‌گیرد، دیگر به مکمل منابع نیتروژنی نیاز نخواهد بود. انجام همزمان قندسازی و تخمیر با استفاده از جریان ضایعات نشاسته، ذرت، گندم و آناناس به عنوان محصولات واسط از گزارشات مشابه جین و همکارنش بود. همچنین تولید اسید لاکتیک توسط تخمیر مستقیم ضایعات نشاسته با کنترل pH، دما و سوبسترا توسط هوانگ و همکارانش در سال ۲۰۰۵ گزارش شد. عملکرد تخمیر مستقیم توسط هیدرولیز نشاسته از تجمع قندهای احیاء، تولید اسید لاکتیک و توده زیستی قارچی مشخص می‌شود(سینگ و کور،۲۰۰۹).
یک تکنیک سودمند و مفید برای تخمیر پالپ سیب‌زمینی توسط اودا و همکارانش در سال ۲۰۰۲ توسعه پیدا کرد. آنها ۳۸ گونه از قارچ‌های Rhizopus oryzae را جداسازی کردند. هر کدام از گونه‌ها یا اسید لاکتیک یا اسید فرمیک یا اتانول تشکیل داده بودند. سیتو و همکاران (۲۰۰۳) اثر آنزیم‌های پکتولیتیک را بر روی تخمیر پالپ سیب‌زمینی توسط گونه‌های مختلف Rhizopus oryzae NRRL395 و NBRC4707 مطالعه کردند. هنگامی که پکتیناز تجاری آماده شد به پالپ سیب‌زمینی تلقیح شده با اسپورهای قارچی اضافه می‌شود و برای ۷ روز انکوباسیون می‌گردد. هر دو سویه به طور موثری مقدار قابل ملاحظه‌ای اسید لاکتیک و اتانول تولید می‌کنند. این اطلاعات نشان می‌دهد که تخمیر پالپ سیب‌زمینی به تجزیه ماده پکتیکی توسط NRRL ۳۹۵ و NBRC4707 وابسته می‌باشد. سیتو و همکاران در سال ۲۰۰۶ بررسی کردند که درجه استخراج به میزان پالپ سیب‌زمینی بدست آمده در فصل‌های مختلف و محتوای پکتیکی وابسته است. برای تولید سلولاز و همی‌سلولاز توسط Trichoderma reesei Rut C39 در یک بیوراکتور مداوم، از پالپ سیب‌زمینی و پسماندهای پالپ سیب‌زمینی (بعد از تیمار اسیدی) و محلول نمکی مغذی و مایع پروتئینی سیب‌زمینی استفاده می‌شود(سینگ وکور،۲۰۰۹).
 

برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت  jemo.ir  مراجعه نمایید.